Close
Bucuresti, sector 3 Bd. Theodor Pallady, Nr. 51, Parter, cod postal 032266
Telefon:
031 425 17 75
0747 49 79 71
0723 90 01 61
office@econatura.ro

Seminte de plantat: ardei Cayenne 1.8g, Bavicchi

3,99 lei

11 în stoc

Cod Produs: VPE0107 Categorie: Cod EAN: Product ID: 14686

Descriere

Seminte plantat: ardei Cayenne (Bavicchi)
Greutate: 1.8g

Produce un fruct ascutit, cilindric, verde dar care devine de un rosu lucios atunci cand se coace. Pulpa are o puternica aroma de iute.
Ardeilor le trebuie un sezon calduros lung pentru a se dezvolta bine si un sol foarte cald pentru a germina. Rasare in interior, dezvoltandu-se bine pentru cel putin 8 saptamani, inainte de transplantare.
Transplantati in exterior numai dupa ce trece pericolul de inghet, solul s-a incalzit si temperaturile nocturne devin calde in mod constant, uneori chiar tarziu, in luna iunie. Spatiul dintre plantele tinere este de 40 cm.

Scara Scoville masoara in unitati Scoville (in engleza, Scoville Heat Units- SHU) cat de iute/ de picant este un ardei iute, sau orice alt fel de aliment condimentat in functie de concentratia de capsaicina.

Capsaicina este una dintre numeroasele substante chimice denumite generic capsaicinoizi. Scara este numita asa dupa creatorul sau, farmacistul american Wilbur Scoville.

Metoda lui, conceputa in 1912, este cunoscuta ca Testul organoleptic Scoville.

Capsaicina pura masoara 16.000.000 SHU.

Considerații:

Deoarece aprecierea unitatilor Scoville se face pe unitatea de masa uscata, compararea intre produse cu un conținut de apa diferit poate fi inselatoare.

De exemplu, ardeiul iute proaspat are un continut de apa de aproximativ 90%, in timp ce sosul Tabasco are un continut de apa de 95%.
Ardeii iuti cu cel mai mare grad pe scara Scoville depasesc un milion de unitati: printre acestia se numara speciile de naga jolokia sau bhut jolokia si cultivarul sau, „ghost chilli„, care nu are statut oficial.

SHU Numele ardeilor
855,000 – 2,200,000 Komodo Dragon Chili Pepper, Trinidad Moruga Scorpion, Naga Viper pepper, Infinity Chilli, Naga Morich, Bhut jolokia (ghost pepper), Trinidad Scorpion Butch T pepper, Bedfordshire Super Naga, Spanish Naga Chili, Carolina Reaper
350,000 – 580,000 Red Savina habanero
100,000 – 350,000 Habanero chili, Datil pepper, Rocoto, Madame Jeanette, Peruvian White Habanero, Jamaican hot pepper, Fatalii  Wiri Wiri, Bird’s eye chili,  Scotch bonnet (pepper)
50,000 – 100,000 Malagueta pepper,Chiltepin pepper, Piri piri, Pequin pepper,Siling Labuyo, Capsicum Apache
30,000 – 50,000 Guntur chilli, Cayenne pepper, Ají pepper,Tabasco pepper, Capsicum chinense
10,000 – 30,000 Byadgi chilli, Serrano pepper, Peter pepper, Chile de árbol, Aleppo pepper, Chungyang Red Pepper, Peperoncino
3,500 – 10,000 Guajillo pepper, ‘Fresno Chili’ pepper, Jalapeño, wax (e.g. Hungarian wax pepper)
1,000 – 3,500 Gochujang, Pasilla pepper, Peppadew, poblano (or ancho),  Poblano verde, Rocotillo pepper, Espelette pepper
100 – 1,000 Banana pepper, Cubanelle, paprika, Pimento
0 Bell pepper

Cod: VPE0107
COD EAN: 8003419008911

X
preloader