Rhodiola Rosea bio 125g, Nutrisslim

100,84 lei

Stoc epuizat

Cod Produs: 5160 Categorii: , Cod EAN: Product ID: 4001

Descriere

PUDRA DE RHODIOLA ROSEA (Nutrisslim Superfood)

Greutate: 125 g

Efecte benefice asupra sanatatii :

Stress: Rhodiola rosea este cunoscuta de mult timp ca un puternic adaptogen. Adaptogenii sunt substante vegetale naturale care cresc rezistenta corporala nespecifica si normalizeaza functiile organismului. In cazul cand intervin situatii de stress, consumarea adaptogenilor genereaza un grad crescut de adaptare generalizata (rezistenta nespecifica), care ne permite fiziologic sa gestionam situatia de stress de o maniera mai buna din punct de vedere al resurselor. Este presupus faptul ca adaptogenii actioneaza prin cresterea abilitatii celulelor de a fabrica si de a folosi combustibilul celular mai eficient. Deoarece administrarea de Rhodiola rosea se pare a avea un impact asupra nivelului monoaminelor centrale, ea s-ar putea folosi in mod benefic ca un adaptogen de ales in cazul bolilor clinice caracterizate printr-o dezechilibrare a monoaminelor sistemului nervos central. Acest lucru se bazeaza pe afirmatiile specialistilor din Rusia conform carora planta aceasta aduce imbunatatiri in starile de depresie si in schizofrenie. Se sugereaza, de asemenea, ca se intreprind studii in domenii legate de dereglarile afective sezonale, fibromialgie si sindromul de oboseala cronica, pe langa multe altele. S-au facut si afirmatii conform carora aceasta planta este deosebit de utilita in terapia bolilor astenice (scaderea performantei in activitatea lucrativa, tulburarile de somn, apetit scazut, iritabilitate, hipertensiune, dureri de cap si oboseala) aparute ca urmare a unei presiuni intense fizice sau intelectuale, gripa sau alte expuneri la virusi si alte boli. Doua studii efectuate la intamplare, prin metoda blind – placebo, au relevat ca extractul standardizat de radacina de Rhodiola rosea (SHR-5) a asigurat un oarecare suport pentru aceste proprietati adaptogene. Recuperare musculara Rhodiola rosea s-a dovedit a fi benefica in scurtarea timpului de recuperare dupa un exercitiu fizic prelungit, in cresterea atentiei, memoriei, puterii si capacitatii anti-toxice a organismului. Extractul de Rhodiola rosea creste nivelul de enzime, de acid ribonucleic si proteine importante pentru recuperarea musculara dupa exercitiul fizic prelungit. Ea stimuleaza, de asemenea, nivelul de energie musculara; sinteza glicogenului in muschi si in ficat; sinteza proteinelor musculare si activitatea anabolica.

Memoria: Studiile folosind teste scrise doveditoare au demonstrat ca Rhodiola rosea intareste memorizarea si capacitatea de concentrare pe perioade prelungite. Ea creste activitatea bioelectrica a creierului care imbunatateste memoria si energia creierului. Intr-unul din studii, 40 de studenti alesi la intamplare au primit fie 50 mg de extract standard de Rhodiola extract fie un placebo, de 2 ori pe zi pe o perioada de 20 de zile. Studentii  care au primit extractul standard au demonstrat ca au inregistrat imbunatatiri semnificative ale starii fizice, functiilor psihomotorii, performantei mentale si a starii generale de spirit. Subiectii care au primit extractul de Rhodiola rosea au raportat reduceri semnificative din punct de vedere statistic ale oboselii mentale, imbunatatiri ale somnului, reducerea nevoii de somn,  stabilitate crescuta a starii bune de spirit si o motivare mai mare pentru studiu. Rezultatele medii la examene obtinute de studentii care au primit extactul de Rhodiola rosea fata de cei care au primit un placebo a fost de 3.47 fata de respectiv 3.20.

Probleme cardiace: Rhodiola s-a demonstrat ca fiind eficienta si in cazul problemelor cardiace cauzate sau agravate de stress. Actiunea sa in aceste boli consta in capacitatea sa de a scadea cantitatea de catecolamine si de corticosteroizi eliberati de glandele suprarenale in timpul perioadelor de stress. Prezenta anormala a acestor hormoni de stress va provoca prin consecinta o tensiune arteriala ridicata, un nivel crescut de colesterol si potasiu si va creste factorii de risc pentru bolile cardiace. Rhodiola a fost dovedita ca fiind capabila sa scada lipidele daunatoare din sange si astfel sa scada riscul aparitiei unei boli cardiace. Ea scade si cantitatea de monofosfat ciclic adenozin (c-AMP) eliberat in celulele cardiace. Acesta este legat de ATP (adenozin trifosfat), molecula primara energetica a corpului. C-AMP actioneaza ca mesager secund sau legatura intre mediul intra si extra celular. El asista asimilarea de mai mult calciu intracelular in inima asigurand astfel muschiului cardiac un potential crescut de contractie. Ca atare, Rhodiola regularizeaza bataia inimii si combate astfel aritmiile cardiace.

Cancer: Rhodiola s-a demonstrat a fi benefica in cresterea activitatii anti-tumorale a organismului prin cresterea rezistentei corpului la toxine. S-a identificat in Rhodiola rosea o serie de compusi anti-oxidanti si o activitate semnificativa de combatere a radicalilor liberi prezenta in extractele de Rhodiola dizolvate in alcool si in apa. Rhodiola rosea s-ar putea sa fie utila in combinatie cu unii agenti farmaceutici anti-tumorali. Conform informatiilor tansmise de cercetatorii din Rusia, se pare ca acestia au descoperit ca administrarea orala de Rhodiola a inhibat cresterea tumorilor la soareci cu 39% si au scazut metastazele cu 50%. Ea a imbunatatit tesutul urinar si imunitatea la pacientii suferind de cancer al vezicii urinare. Alte  experimente efectuate pe diferite tipuri de boli canceroase, inclusiv adenocarcinomul, au demonstrat ca folosirea extractelor de Rhodiola Rosea s-a materializat in cresterea ratei de supravietuire a pacientilor.  Sistemul imunitarRhodiola stimuleaza si in acelasi timp protejeaza sistemul imunitar prin restabilirea homeostaziei (echilibrului metabolic) in organism. Ea creste, de asemenea, numarul celulelor  ce reprezinta asa numitii ucigasi naturali, celule prezente in stomac si in splina. Aceasta actiune poate fi cauzata de abilitatea plantei de a normaliza hormonii prin modularea eliberarii de glucocorticoizi in organism.

Depresia: In studiile efectuate pe animale, extractele de Rhodiola par a spori transportul de precursori ai serotoninei, triptofanului si 5 -hidroxitriptofanului in creier. Serotonina este un neurotransmitator chimic cerebral foarte intens studiat si care este implicat in multe functii organice inclusiv cea de calmare a contractiei musculare, de reglare a temperaturii si a apetitului, de percepere a senzatiei de durere, de comportament, tensiunea arteriala si respiratia. Cand este la un nivel echilibrat ea genereaza o stare de multumire si de confort mental. Pe de alta parte, cand ea exista in cantitate mai mare sau mai mica decat nivelul normal, serotonina produce stari mentale anormale cum ar fi depresia clinica. Astfel, Rhodiola a fost folosita de oamenii de stiinta din Rusia, singura sau in combinatie cu antidepresive, pentru a revigora starea mentala, mai ales in tari si anotimpuri in care oamenii sunt privati de expunere normala la soare pe perioade indelungate de timp (mai multe luni). Acest fapt provoaca adesea o boala numita sindrom de dezordine afectiva sezoniera (SAD respectiv Seasonal Affective Disorder), foarte des intalnita in tarile din nordul Europei.

Alte efecte benefice: Au fost descoperite si o multime de alte efecte benefice ale utilizarii de Rhodiola incluzand aici capacitatea sa de a imbunatati auzul, de a regla nivelul zaharului in sange la diabetici, de a proteja ficatul de toxinele din mediul inconjurator. S-a demonstrat ca ea activeaza procesul lipolitic (de descompunere a grasimilor) si mobilizeaza lipidele din tesutul adipos antrenandu-le in sistemul natural de ardere a grasimilor din organism, facilitand astfel reducerea greutatii corporale. Ea poate sa imbunatateasca clinic functionarea tiroidei fara a provoca hipertiroidism, poate stimula functionarea glandei timus si poate proteja organismul de involutia cauzata de procesul de imbatranire sau de a o intarzia. Ea poate, de asemenea, sa imbunatateasca rezervele glandelor suprarenale fara a cauza hipertrofia. De-a lungul anilor s-a dovedit ca imbunatateste substantial starea pacientilor de sex masculin suferind de disfunctie erectila si/sau de ejaculare prematura, deoarece le normalizeaza fluidul prostatic.

Ingrediente: Pudra de Rhodiola Rosea

Origine: Rusia. Fabricat in Slovenia.

Cod Ean: 3830052951602. Cod: 5160

Informații suplimentare

producator

productie

responsabilitate-sociala

tip

X
preloader