Inamicii gratarelor si picnicurilor elegante, combatuti pe cale naturala

Nimic nu ne bucura mai mult decat ideea unui picnic in aer liber. Sa stam la umbra unui copac, sa rontaim cu pofta din mancarurile aduse de acasa si pregatite cu migala, sau sa stam in curtea propriei case asteptand sa se faca un gratar. Ambele scenarii au ceva in comun. Mancarea ar zice unii, iarba deasa si inalta in care se ascund musafiri nepoftiti, am zice noi. Iar cu cat acest obicei de a-si petrece timpul liber in zilele placute de primavara si vara prinde la tot mai multe persoane, numarul de vizite la doctor pentru tratat piscaturi de insecte necunoscute sau pentru scos capuse creste considerabil. Auch!

Riscuri

produs naturist

Sursa: pixabay.com

Dincolo de neplacerea de a gasi capuse infipte in piele si gradul crescut de dificultate in a le scoate, apare problema bolilor pe care acestea le transmit. Cea mai grava dintre acestea este boala Lyme, supranumita si „boala cu o mie de fete”. Netratata, aceasta afectiune poate provoca orbire si paralizie. O alta afectiune provocata de acestea este encefalita de capuse pentru care spitalizarea este obligatorie.

O capusa gasita pe piele nu se scoate acasa, ci este necesara interventia unui cadru medical. In situatia in care incercati sa o indepartati singuri, capul acesteia se poate detasa, poate ramane ascuns in piele si poate provoca infectii.

Ce este de facut, atunci?

Avem la indemana, de obicei, optiunea spray-urilor care resping insectele. Ce facem insa atunci cand nu le putem folosi din motive precum:

produs naturist

Sursa: pixabay.com

  • Facem alergie la ele si ne irita sau usuca pielea prea tare.
  • Avem animale sau copii mici pe care vrem sa ii tinem in brate iar mirosul solutiei ii deranjeaza si chiar le face rau.
  • Vrem sa protejam un copil de piscaturile de insecta.
  • Vrem sa ne dam si cu crema pentru protectie solara iar in combinatie cu pudra anti-insecte formeaza o mazga neatragatoare care ne face sa vrem sa ajungem acasa mai repede si sa facem un dus. Si cam atat cu iesirea pe ziua respectiva.
  • Pur si simplu nu functioneaza la noi indiferent de cat de migalos ne dam. Ne intoarcem acasa cu piscaturi si cu insecte sub piele. Yach!

Ce optiuni aveti?

O solutie inteligenta, naturala si deloc pe placul musafirilor nepoftiti consta in uleiuri esentiale. Una

produs naturist

Sursa: pixabay.com

dintre cele mai frecvente recomandari pe care doctorii o fac este ca la urmatoarea iesire, sa ne dam cu ulei esential de lavanda. Aparent, in ciuda tuturor informatiilor care circula pe Internet (si care dau gres mai des decat functioneaza), se spun putine despre faptul ca acestea urasc mirosul de lavanda. Prin urmare, armati-va cu un flacon de ulei esential de lavanda si relaxati-va in voie pe patura, sub copaci, in iarba, sau unde mai aveti chef. La recomandarea doctorului!

 

Indicatii si contraindicatii

produse naturiste

Sursa: pixabay.com

Este mai usor sa ne ferim ca adulti de iarba deasa in care se pot ascunde capuse, dar este mai greu de explicat acest lucru animalelor de companie si copiilor. Folositi uleiuri esentiale diluate in cazul acestora si urmariti cu atentie reactiile. Testati cateva picaturi inainte de a aplica doze mai mari. Aceleasi masuri se aplica si in cazul femeilor insarcinate.

Phone: Telefon: <br>0723 90 01 61
Fax: Fax: 031 425 17 75
Bd. Theodor Pallady, Nr. 51, Parter, cod postal 032266
Bucuresti, sector 3
X
preloader