Ce este si cum ne ajuta Ginkgo biloba ca produs bio?

Ginkgo biloba este un produs bio care a luat cu asalt piata superalimentelor. Proprietatile acesteia sunt numeroase si la fel de impresionante precum este planta in sine. De exemplu, stiati ca Arborele pagodelor, asa cum este supranumit, este considerat o fosila vie? In forma ei actuala, planta pare sa fi supravietuit pe pamant 270 de milioane de ani. Mai mult, trei astfel de copaci au supravietuit atacului de la Hiroshima si chiar au inmugurit la scurt timp dupa. Nici unul dintre muguri nu au fost afectati de radiatii si nu au suferit anomalii.

Efectele consumului de Ginkgo biloba ca produs bio

Studii aprofundate efectuate incepand cu anul 2000 arata ca Ginkgo biloba protejeaza creierul in mod expres impotriva pierderii neuronilor colinergici odata cu avansarea in varsta, ceea ce ii dovedeste eficienta in tratarea si prevenirea bolii Alzheimer.

produs bio Ginkgo biloba

Sursa: pixabay.com

Antioxidantii din Ginkgo biloba au efect in reglarea efectelor radicalilor liberi asupra creierului. Studii efectuate post-mortem pe pacienti care au suferit de Alzheimer, arata ca activitatea radicalilor afecteaza ADN-ul, duce la oxidarea proteinelor si la peroxidarea lipidelor. Crescand nivelul enzimelor antioxidante, Ginkgo biloba reduce efectele radicalilor liberi asupra celulelor creierului, si implicit asupra memoriei. Acest produs bio mai are si proprietati antiinflamatoare.

Dincolo de tratarea si prevenirea unor boli neurologice degenerative, Ginkgo biloba ajuta in energizarea organismului, imbunatateste functiile cognitive, precum si starea de spirit. Persoanele care sufera de stari de anxietate sau de depresie pot creste capacitatea corpului de a raspunde la factori de stres si de a se adapta mai bine la situatii dificile.

Efecte benefice asupra sanatatii:

produs bio Ginkgo biloba

Sursa: pixabay.com

-Ajuta la lupta impotriva bolii Raynaud – boala mainilor si picioarelor reci (flux sanguin redus catre extremitati) –  Este probabil unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale acestui produs bio.

-Scade riscul degenerarii maculare odata cu inaintarea in varsta. – Acest lucru se intampla prin imbunatatirea fluxului sanguin in zona si prin scaderea stresului oxidativ

-Tinnitus, in caz de zgomot sau clinchet in urechi – O conditie medicala ale carui cauze nu sunt mereu cunoscute sau bine intelese, poate fi tratata cu ajutorul acestui produs bio. Cu toate acestea, nu este cunoscut nici motivul pentru care Ginkgo biloba reuseste in ameliorarea acestei situatii. Este banuit efectul pe care il are asupra sistemului circulator.

– Alzheimer – Crescand  fluxul sanguin catre creier, catre transmitatori neuronali si ajutand la incetinirea degenerarii celulelor cerebrale. Trateaza si previne aceasta boala.

-Parkinson – Ginkgo biloba inhiba enzimele necesare dopaminei, care la randul ei ajuta in crearea de radicali liberi. In cazul acestei boli, radicalii liberi ataca celulele nervoase si nu mai permit comunicarea corecta intre creier si membre. De aici acel tremurat incontrolabil.

Efecte secundare si contraindicatii:

  • Nu trebuie consumat de catre femei insarcinate sau de catre femeile care incearca sa conceapa. Aceasta contraindicatie se refera mai ales in cazul produsului bio sub forma de pudra si in situatia in care rata de absorbtie a organismului nu este cunoscuta.
  • Nu trebuie combinat cu medicamente pentru subtierea sangelui.
  • Nu trebuie combinat cu medicamente antidepresive.
  • Poate produce iritatii, ameteli, stari de neliniste, greata, dureri de cap.
  • Intrucat stimuleaza circulatia sangelui, nu trebuie consumat cu cel putin 36 de ore inainte de o interventie chirurgicala.

Alte atentionari

Sub forma de pudra provenita strict din produsul bio, substanta activa este concentrata. Mai mult, spre deosebire de suplimentele sub forma de capsula al caror mod de administrare este recomandat pe pachet, in cazul pudrelor depinde de fiecare individ si de forma de administrare a suplimentului. De asemenea, modul de administrare si capacitatea de absorbtie a organismului vor juca un rol in stabilirea dozelor corespunzatoare. Intotdeauna este recomandata testarea in cantitati mici a tuturor substantelor nou introduse in alimentatie.

De ce Ginkgo biloba bio?

produs bio Ginkgo biloba

Sursa: unsplash.com

Desi piata abunda de oferte de suplimente si ceaiuri de Ginkgo biloba, exista diferente intre aceste produse. Astfel, Ginkgo biloba este o planta rezistenta, ale carei proprietati benefice sunt confirmate constant. Totusi, produsele supuse procedeului numit “pasteurizare la rece” cu raze gamma pot avea un continut ridicat de aldehida formica si acid formic, precum si alte produse toxice care pot rezulta de pe urma acestei proceduri. Cel mai bine optati pentru produse certificate bio, care nu apeleaza la proceduri ce pot afecta in vreun fel proprietatile produsului bio.

Gasiti pudra de Gingko biloba si in magazinul nostru online. Este sub marca Nutrisslim si vine cu certificari de produs bio.

Nutrisslim – Pudra de frunze de Ginko Biloba 125g

Sursa photo: pixabay.com

Phone: Telefon: <br>0723 90 01 61
Bd. Theodor Pallady, Nr. 51, Parter, cod postal 032266
Bucuresti, sector 3
X
preloader